Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Lussekatter
Lussekatter

Lussekatter

Publisert mandag 12.desember 2016


Bak saftige og gode lussekatter til Luciadagen!


Fremgangsmåte


Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.

Bland mel, sukker, kardemomme og safran sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

Del deigen i 24 like store deler. Form ulike lussekatter.

Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

Sett stekeovnen på ca 225°C

Pensle lussekattene med sammenvispet egg og pynt med rosiner.

Stek dem midt i ovnen i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Ingredienser


  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 11⁄2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 gram safran (ect ½ ts gurkemeie)

Pensling og pynt

  • 1 stk sammenvispet egg
  • Rosiner

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?