Lynkjapp havredessert
Trenger du en dessert som lages i en fei, er sunnere enn sjokolademousse og passer både små og store munner, er det denne oppskrifta du bør screenshotte.
Ingredienser
- 100 g sukrin gold (ev. brunt sukker)
- 100 g romtemperert meierismør
- 200 g store havregryn
- 1 pk vaniljekrem
- 1 stort beger vaniljekesam (420 g)
Frukt og bær til topping – som blåbær, rips, kiwi, bringebær, mango, pære.
Fremgangsmåte
Du kan enkelt doble og triple oppskriften – servere porsjonsvis i glass, eller på et stort fat som en kake.
Smelt smør og sukrin gold sammen på lav varme i en stekepanne. Når det er smeltet godt sammen, heller du over havregrynene og skrur opp varmen. La dette frese i cirka 5 minutter før du skrur platen helt av. La dette stå til det er avkjølt.
Legg havregrynblandingen på et fat, eller i små glass.
Bland vaniljekrem og vaniljekesam godt sammen og hell dette over.
Topp med en blanding av frukt og bær du liker godt.
Oppskrift og bilder levert av Maggi Gausel // godtnok.no