Manchego med urteskorpe og kvedemarmelade
En typisk variant av spansk tapas
Ingredienser
- 200 g manchego-ost
- 1 mellomstort egg – vispet
- 40 g fersk strøkavring av loff
- 1 liten kvast fersk oregano – finhakket
- 1 klype salt
- 1/4 ts svart pepper
- 1/4 ss mild olivenolje
- 1–2 ss kvedemarmelade eller annen lett syrlig marmelade, f.eks appelsin og sitron
Fremgangsmåte
1. Skjær osten i 8 like store trekanter.
2. Hell det vispede egget i en flat skål eller på en liten asjett.
3. Bland strøkavring, oregano, salt og pepper i en større flat skål eller på en tallerken.
4. Dypp hver ostebit i egg og dekk det deretter med blandingen av urter og strøkavring.
5. Varm opp olje i pannen. Stek den panerte osten til den er gyllenbrun på begge sider. Fjern overflødig olje med kjøkkenpapir.
6. Server kvedemarmeladen i tapasskålene og dander den friterte osten ved siden av.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.