Mega ravioli med tomatsaus
Ingredienser
Pasta:
- 200 g hvetemel
- 2 egg
- 2 ss olivenolje
Ricotta-fyll:
- 500 g ricotta (ev. mascarpone eller kremost)
- 1 sitron
- 2 ss olivenolje
- 1 liten bunt timian og basilikum (ev. andre urter)
Tomatsaus:
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 bokser tomat (½ kg)
- 2 ss gule rosiner
- 2 ss olivenolje
- 200 g bacon
- 50 g smør
- server gjerne med brød og salat
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- food processor
- stor gryte – fyll med vann og litt salt, sett platen på full guffe
- middels stor gryte – sett på middels høy varme
- stekepanne
- arbeidsbolle
- pastarulle/kjevle
- dørslag/sil
Fremgangsmåte
Kjør mel, olje og egg i food processor i 20 sekunder. Ta innholdet over i en arbeidsbolle
og kna til deig. Har du god tid, la den hvile litt.
Bland finhakket løk og hvitløk med bokstomater, rosiner og olivenolje i en middels stor
gryte. Kok til det tykner litt. Smak til med salt, pepper og sukker. Hold sausen varm.
Kutt bacon i strimler og legg i kald stekepanne, sett platen på middels til høy varme og stek til
baconet begynner å bli sprøtt. Tilsett smør og stek til smøret er nøttebrunt.
Bland ricottaen, skallet av en sitron, olivenolje og grovhakkede urter godt sammen i en liten
bolle.
Rull ut pastadeigen til en ca. 80 cm lang leiv. På halve leiven, fordel osteblandingen i fire
like deler etter hverandre med 3–4 cm avstand, hvor du starter i den ene enden. Brett resten
av halvdelen som er igjen over. Press rundt kantene med hendene. Stikk eller skjær ut
ringer.
Kok pastaputene i den store kjelen med saltet vann i 3 minutter. Hell av vannet.
Fordel ravioliene på tallerkener med tomatsaus og bacon over. Pynt gjerne med litt basilikum.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -