Nakekotelett med grønn salsa
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter
- 2 ss tørket urtemiks el. adobo-krydder
Salat:
- 300 g ass. tomater (forskjellige størrelser/ farger)
- 200 g grønne erter (frosne el. ferske)
- 1 hjertesalat
- 1 god kvast mynte
Grønn salsa:
- 1 bunt persille (ev. miks av friske urter)
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 2 ss kapers
- 4 skiver sylteagurk
- 1 sitron
- 400 g små nypoteter
- 50 g smør
- 2 ss honning
- pepper
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- vannkoker – fyll med vann og kok opp
- middels stor gryte
- stekepanne – sett pa° høy varme med litt matolje
- arbeidsbolle
- stavmikser
- høy arbeidsbolle
- fat
- stor ska°l
Fremgangsmåte
Ha potetene i gryten i det kokende vannet fra vannkokeren med litt salt. Bruker du store poteter, del dem opp.
Krydre nakkekotelettene og stek dem godt pa° hver side i pannen, slik at de fa°r stekeskorpe. Skru ned varmen og la dem trekke igjennom pa° lav varme.
Bland alle ingrediensene til den grønne salsaen i en høy arbeidsbolle og bruk stavmikser til a° kjøre dem til en grov pure´. Smak til med salt og pepper.
Kutt store tomater i skiver, del sma° tomater i to. La ertene være hele, kutt salaten grovt og riv mynten grovt. Bland alt og dande´r pa° et fat.
Hell av vannet pa° potetene. Tilsett smør, honning og pepper i gryten og stek potetene til det legger seg som en hinne rundt.
Legg potetene i en ska°l. Anrett koteletter og salat pa° et fat og hell salsaen over.