Nakkekotelett i kremet soyasaus
Med purreløk, potet, fløte og stangselleri
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter
- 2 løk
- 1 boks fløte (? l)
- 3 ss soyasaus
- 1 liten bunt gressløk
Potet- og purreløkstappe:
- 4 store poteter (helst mandel-)
- 1 purreløk
- 50 g smør
- 1 ss dijonsennep
Selleri- og eplesalat:
- 4 stenger stangselleri
- 2 grønne epler
- 3 ss eddik
- 6 ss sukker
- 1 dl vann
- gressløk
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stor stekepanne – sett på full varme med litt matolje
- vannkoker – fyll opp med vann og kok opp
- middels stor gryte
- salatbolle
- stappejern
Fremgangsmåte
Del nakkekotelettene i strimler og stek i pannen med litt matolje. Tilsett løk kuttet i
tynne båter og fres videre i et par minutter. Skru ned varmen og tilsett fløte. Kok til
sausen tykner litt.
Skrell og kutt poteter og purreløk i 1 cm store terninger. Kok møre i gryten med vann fra
vannkokeren (NB! uten salt) og hell av vannet. Tilsett smør og dijonsennep. Mos til stappe
med stappejernet.
Skrell og kutt stangselleri i skiver, del eplene i to og deretter i tynne båter. Legg over i en
salatbolle. Bland eddik, sukker og vann og hell over salaten.
Server nakkekotelettene sammen med potet-og purreløkstappen, den friske eple- og
sellerisalaten med finhakket gressløk.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -