Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Nøttesnacks med sjokolade

Publisert fredag 01.november 2019


Perfekt godis til jul!


Fremgangsmåte


Knekk hasselnøttene og valnøttene med nøtteknekkeren. Rist alle nøttene på en tørr panne. Avkjøl og hold igjen 20 halve valnøtter til pynt. Hakk resten av nøttene fint og elt dem inn i marsipanen. Tilsett evt. likør etter smak. Form marsipanen til et avlangt brød (4x20 cm) og skjær det i 20 skiver á 1 cm. Form nøttebrødene slik at alle blir like.

Smelt den mørke overtrekkssjokoladen over vannbad ved svak varme. Overtrekk eller pensle  brødene med sjokoladen og sett dem på bakepapir. Pynt nøttebrødene med halve valnøtter som evt. er vendt i litt sølvstøv.

Oppbevar nøttebrødene mørkt og kjølig ved ca. 16 grader i en lufttett beholder. De kan holde i 2-3 uker – hvis de får lov!

 

Oppskriften har vi fått fra Brix Design.

Ingredienser


  • 30 g valnøtter (kjerner)
  • 20 halve valnøtter til pynt
  • 30 g hasselnøtter (kjerner)
  • 250 g marsipan
  • Evt. 1 ss likør, Amaretto
  • 200 g mørk overtrekkssjokolade
  • Evt. sølvstøv

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften