Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Øldampet kylling med asiatisk salat

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Hel kylling på ølboks


Fremgangsmåte


Lag tre kutt inn til benet i hvert kyllingla°r. Bland alt til kryddermixen sammen med salt og matolje i en liten arbeidsbolle. Gni inn i kyllingen. Drikk opp 2⁄3 av ølet og tre boksen opp i «rumpa» pa° kyllingen. Sett boksen opp rett med kyllingen pa° et stekebrett nederst i ovnen – og bak i 30 minutter pa° 200 °C.

 

Kutt alle grønnsakene til salaten i strimler, bortsett fra bønnespirer og cashews – som du lar være hele. Ha over i en salatbolle. Bland alt til dressingen i en liten arbeidsbolle.

 

Bland sammen alt til glazen i en liten arbeids- bolle.

 

Ta kyllingen ut av ovnen og pensle med glaze. Stek videre i 10 minutter.

 

Ta ut kyllingen og la den hvile litt før du skjærer i den. Vend dressingen inn i salaten.

 

Legg kyllingen pa° fat sammen med salaten og dryss over fersk koriander. Server. 

Ingredienser

4


  • 1 hel kylling
  • 5 ss kryddermiks min 
    • (like deler paprikapulver, chilipulver, koriander, spisskummen og brunt sukker)
  • 1⁄2 l ølboks
  • 2 ts salt
  • 2 ss matolje

BBQ-glaze:

  • 1 ss sriracha-saus
  • 1 ss soyasaus 
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss honning


  • 1 liten bunt koriander

Asiatisk salat:

  • 1 mango
  • 1 granateple
  • 1⁄2 agurk
  • 1 kinaka°l (ev. bønnespirer)
  • 1 ha°ndfull cashewnøtter


Spicy salatdressing:  

  • 2 lime 
  • 3 ss asiatisk fiskesaus (ev. 2 ss soyasaus) 
  • 1⁄2 ss chili flakes (ev. finhakkede frø fra 1 chili) 
  • 1⁄2 ss sukker 

Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett pa° 200 °C
  • stekebrett
  • 3 sma° arbeidsboller
  • salatbolle
  • pensel
  • stort fat 

 


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften