Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Ovnsbakt reinsdyrplomme

Publisert torsdag 12.mai 2016


En fantastisk god rett av reinsdyrplomme


Fremgangsmåte


Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det godt på alle sidene i solsikkeolje. Ha i smøret og «smak
underveis» og la det surre sammen med kjøttet i panna i et par minutter.
 
Legg kjøttet i en ildfast form og hell stekesjy med timian og løk i over. Hvis du vil ha mer væske til sjyen, kan du steke ut panna med litt vann eller vin. Sett kjøttet i ovnen på 120 grader til det har oppnådd ønsket kjernetemperatur, det vil ta ca. 20 minutter. La steken hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.
 
Server for eksempel med dampede aspargesbønner, stekte kantareller, sellerirotpuré og rødvinssaus tilsmakt med five spice-krydder og en skje rørte tyttebær. 

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

Ingredienser

4


  • 800g reinsdyrplomme
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann eller vin om ønskelig

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften