Paprikaristet butternutgresskar
med romesco-saus, knuste babypoteter og grønnkål
Ingredienser
500 g babypoteter, halverte
Til romesco-sausen:
100 g skåldede mandler
50 g hasselnøtter
50 g tørt brød
200 g grillet rød paprika på glass
1 ts tomatpuré
2 ss rødvinseddik
2 store ts røkt paprika
salt og pepper
Til det bakte butternutgresskaret:
400 g butternutgresskar, skrelt og skåret i terninger
3 kvister rosmarin, finhakket
3 ts røkt paprika
havsalt
1 ss rapsolje og litt ekstra til kålen
100 g grønnkål
Forberedelser
Forberedelsestid: 15 minutter (inkludert tid for koking av poteter)
Tilberedningstid: 45 minutter
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 °C.
- Legg potetene i en gryte med kokende vann og kok dem til du så vidt kan stikke en kniv i (al dente). Hell av vannet og legg dem i Heritage-stentøysfatet.
- I mellomtiden forbereder du romesco-sausen. Rist begge typer nøtter i en tørr stekepanne eller i en varm ovn i et par minutter. Pass på at de ikke brenner. Gni skallet av hasselnøttene med et tørt kjøkkenhåndkle.
- Hell alle nøttene og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin og blend til konsistensen er jevn. Sett til side til retten skal serveres.
- Bland gresskarbitene sammen med potetene i fatet, og tilsett rosmarin, 2 ts paprika og en god klype salt. Drypp med rapsolje og vend til alle grønnsakene er dekket. Stek i ovnen i 35 minutter. Vend grønnsakene noen ganger underveis.
- Når det gjenstår 10 minuttene av steketiden, tilsettes grønnkålen sammen med litt mer olje, den siste teskjeen med paprika og litt salt og pepper. Det kan være lurt å røre kålen litt inn i de andre ingrediensene, så bladene ikke blir brent på toppen.
- Ta de bakte grønnsakene ut av ovnen og topp med små dotter av romesco-saus. Krydre med litt knust sort pepper og sett retten direkte på bordet.
Kokkens notater:
Hvis du har nøtteallergi, kan du erstatte mandlene og nøttene med ristede kjerner som f.eks. solsikkefrø. Bruk 100 g kjerner og 100 g brød sammen med de øvrige ingrediensene til sausen.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Le Creuset-