Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Paprikaristet butternutgresskar

med romesco-saus, knuste babypoteter og grønnkål


Ingredienser

500 g babypoteter, halverte

 

Til romesco-sausen:

100 g skåldede mandler

50 g hasselnøtter

50 g tørt brød

200 g grillet rød paprika på glass

1 ts tomatpuré

2 ss rødvinseddik

2 store ts røkt paprika

salt og pepper

 

Til det bakte butternutgresskaret:

400 g butternutgresskar, skrelt og skåret i terninger

3 kvister rosmarin, finhakket

3 ts røkt paprika

havsalt

1 ss rapsolje og litt ekstra til kålen

100 g grønnkål

Forberedelser

Forberedelsestid: 15 minutter (inkludert tid for koking av poteter)

Tilberedningstid: 45 minutter

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 °C.

  • Legg potetene i en gryte med kokende vann og kok dem til du så vidt kan stikke en kniv i (al dente). Hell av vannet og legg dem i Heritage-stentøysfatet.

 

  • I mellomtiden forbereder du romesco-sausen. Rist begge typer nøtter i en tørr stekepanne eller i en varm ovn i et par minutter. Pass på at de ikke brenner. Gni skallet av hasselnøttene med et tørt kjøkkenhåndkle.

 

  • Hell alle nøttene og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin og blend til konsistensen er jevn. Sett til side til retten skal serveres.

 

  • Bland gresskarbitene sammen med potetene i fatet, og tilsett rosmarin, 2 ts paprika og en god klype salt. Drypp med rapsolje og vend til alle grønnsakene er dekket. Stek i ovnen i 35 minutter. Vend grønnsakene noen ganger underveis.

 

  • Når det gjenstår 10 minuttene av steketiden, tilsettes grønnkålen sammen med litt mer olje, den siste teskjeen med paprika og litt salt og pepper. Det kan være lurt å røre kålen litt inn i de andre ingrediensene, så bladene ikke blir brent på toppen.

 

  • Ta de bakte grønnsakene ut av ovnen og topp med små dotter av romesco-saus. Krydre med litt knust sort pepper og sett retten direkte på bordet.

 

Kokkens notater:

Hvis du har nøtteallergi, kan du erstatte mandlene og nøttene med ristede kjerner som f.eks. solsikkefrø. Bruk 100 g kjerner og 100 g brød sammen med de øvrige ingrediensene til sausen.

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Le Creuset-

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.