Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Parkkylling

Parkkylling med vannmelonsalat og tzatziki-potetsalat


Ingredienser

Helstekt kylling:

  • 1 stor kylling (gjerne gårdskylling som Stange eller Liveche)
  • 1 sitron
  • 2 hvitløk
  • 1⁄2 potte rosmarin
  • Salt og pepper
  • Hyssing
  • Litt olje
  • 125 g smør

Vannmelonsalat:

  • 1⁄4 vannmelon
  • 2 rødløk
  • 1 bunt grønne asparges
  • 1⁄2 dl god olivenolje
  • 2 ss akasiehonning
  • Saften av 1 sitron
  • 1⁄2 potte mynte

Tzatziki-potetsalat:

  • 500 g poteter
  • 1 agurk
  • 5 dl matyoghurt
  • 4 fedd hvitløk
  • Sitron
  • Basilikum 

Forberedelser

2 dager før:

Lag potetsalat, men vent med å ha i basilikum. Kutt ingredienser til melonsalaten.

 

1 dag før:

Kan steke kylling, men best samme dag.

 

Samme dag:

Bland sammen salatene inkludert krydder.

Fremgangsmåte

Helstekt kylling:

Ha olje i en stor stekepanne og sett den på full guffe. Krydre kyllingen godt med salt og pepper og brun den på alle sider så godt du klarer i stekepannen. Ha kyllingen over i en ildfast form. Bind lårene opp mot hverandre inntil brystet, og bind vingene sammen. Skjær tre dype snitt inn i hvert lår på sidene, helt inn til lårbeinet, for at lårene skal bli ferdig samtidig som brystet. Da unngår du å steke kyllingen så lenge at brystkjøttet blir tørt før lårene er ferdige. I den fortsatt varme stekepannen tilsetter du smøret, hvitløk delt i to, sitroner i skiver og rosmarinkvister.

 

La dette frese i smøret til smøret er nøttebrunt. Unngå for høy varme slik at det blir brent. Hell så smøret med alt i over kyllingen. Sett kyllingen i ovnen og stek den ferdig på 180°C i ca. 1 time. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en gaffel inn mot benet. Kommer det blod­ væske ut trengs litt mer steking, men pass på, stek den heller for lite enn for mye. Gjør du dette i god tid før kyllingen skal serveres, la den først avkjøle seg litt på kjøkkenbenken før du setter den kaldt. Det er aller best å pakke den i aluminiumsfolie og holde den lun til servering.

 

 

Vannmelonsalat:

Kutt vannmelon i terninger, rødløk i tynne båter og mynte i grove strimler. Skrell asparges og kutt i små kubber. Kok opp en kjele med saltet vann, ha i asparges og la dem koke 10–15 sekunder. De skal fortsatt være litt sprø. Avkjøl i kaldt vann og la renne av. Bland olivenolje med honningen og sitronjuicen til en dressing. Bland alle ingrediensene i en salatbolle, vend i dressingen og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper.

 

Tzatziki-potetsalat:

Kok potetene til potetsalaten møre i usaltet vann. Avkjøl og kutt i terninger. Riv agurken på det groveste på rivjernet, og press ut overflødig vann. Bland yoghurt med poteter, agurk, fin­ hakket hvitløk, basilikum og smak til med salt, pepper og litt sitron. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.