Parmaskinke med brokkoliomelett
Parmaskinke med brokkoliomelett, jordbær, cherrytomater og balsamico.
Ingredienser
- 200 g parmaskinke, ferdig skivet
- 50 g smør
Brokkoliomelett:
- ½ brokkoli
- ½ løk
- 6 egg
- ½ dl vann
- 1 dl hvitost
- 1 pakke cherrytomater
- 8 jordbær
- 1 pakke småsalat (rhubarb el. spinatblader)
- 4 ss balsamico-sirup
- 4 ss XV olivenolje
- Brød og smør
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stor stekepanne med lokk – sett på middels høy varme med litt smør
- arbeidsbolle
- visp
Fremgangsmåte
Kutt brokkolien i små buketter og løken i skiver. Fres med smør i stekepannen til det er
mørt og gjerne har fått litt farge.
Pisk sammen egg og vann i en bolle og smak til med salt og pepper. Hell over brokkolien i
pannen. Riv osten og dryss på toppen. Sett på lokk og stek på svak varme, til osten har
smeltet og eggene har stivnet.
Ha parmaskinken utover et fat og legg omeletten over skinken. Legg salaten rundt
som en krans; cherrytomater, jordbær delt i skiver og småsalat. Dryss over med
balsamico-sirup, olivenolje, maldonsalt og nykvernet pepper. Server med brød og smør.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -