Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Passion love

Kjærestens pasjonsfruktmoussekake med bringebær og pasjonsfruktgelé


Ingredienser

Rød joconde-bunn (tynn mandelbunn):

  • 70 g mandelmel
  • 70 g melis
  • 25 g hvetemel
  • 50 g egg (1 egg = ca. 60 g)
  • 50 g eggeplomme (ca. 2 ½ eggeplomme)
  • Litt rødt fargepulver eller rød konditorfarge
  • 140 g eggehviter (ca. 3 ½ eggehviter)
  • 35 g sukker

Pasjonsfruktmousse:

  • 1 l pasjonsfruktpuré
  • 350 g sukker
  • 28 g gelatin (14 gelatinplater)
  • 1 l fløte
  • 250 g bringebær

Pasjonsfruktgelé:

  • 2 ½ dl pasjonsfruktpuré
  • 50 g glukosesirup (fås på apotek)
  • 8 g gelatin (4 gelatinplater)

Forberedelser

Lang tid før:

Lag kaken og legg i fryseren.

Samme dag:

Ta ut kaken fra fryseren og kutt i stykker.

Ved servering:

Pynt med friske bringebær.

Fremgangsmåte

Rød joconde-bunn:

Bland mandelmel, melis, mel og kanel. Rør egg og eggeplommer sammen og bland dette med det tørre. Lag en middels stiv marengs med eggehvitene og sukkeret, og vend i. Ta av litt av røren og tilsett litt rød konditorfarge. Spre et supertynt lag med rød røre på smurt bakepapir eller silikonmatte og sett det på frys. Her kan du lage det mønsteret du selv ønsker med den fargen du selv ønsker. Når laget er fryst, sprer du den hvite røren over ca. ½ cm tykt. Stek på 170°C i ca. 8 minutter til kaken så vidt har begynt å få farge i kantene.

Sett en kakering eller -form (2 × ca. 22 cm i diameter) uten bunn på bakepapir eller silikonmatte. Kutt en 3 cm bred remse av joconde-bunnen og legg langs kanten inni formen. Stikk deretter ut en ring av joconde-bunnen og bruk som bunn i kakeformen. Sett i fryser.

Pasjonsfruktmousse:

Bløtlegg gelatinen til moussen. Varm opp ¼ av pureen med sukker og tilsett den bløtlagte gelatinen. Når den er oppløst, blander du i resten av pasjonsfruktpureen og avkjøler til romtemperatur. Visp kremen lett og vend i pasjonsfruktsausen. Fyll formen som har stått kaldt i kjøleskapet med hele bringebær og hell over kremen. Sett kaken i fryseren med en gang.

Pasjonsfruktgelé:

Legg gelatinen til pasjonsfruktgeleen i kaldt vann til den er bløt. Varm opp puré, glukose og sukker og tilsett gelatinen. Avkjøl deretter til romtemperatur og fordel på kaken når den begynner å bli frossen. Ta ut kaken fra frys 1 time før servering.

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.