Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Passion love

Publisert torsdag 12.mai 2016


Kjærestens pasjonsfruktmoussekake med bringebær og pasjonsfruktgelé


Fremgangsmåte


Rød joconde-bunn:

Bland mandelmel, melis, mel og kanel. Rør egg og eggeplommer sammen og bland dette med det tørre. Lag en middels stiv marengs med eggehvitene og sukkeret, og vend i. Ta av litt av røren og tilsett litt rød konditorfarge. Spre et supertynt lag med rød røre på smurt bakepapir eller silikonmatte og sett det på frys. Her kan du lage det mønsteret du selv ønsker med den fargen du selv ønsker. Når laget er fryst, sprer du den hvite røren over ca. ½ cm tykt. Stek på 170°C i ca. 8 minutter til kaken så vidt har begynt å få farge i kantene.

 

Sett en kakering eller -form (2 × ca. 22 cm i diameter) uten bunn på bakepapir eller silikonmatte. Kutt en 3 cm bred remse av joconde-bunnen og legg langs kanten inni formen. Stikk deretter ut en ring av joconde-bunnen og bruk som bunn i kakeformen. Sett i fryser.

 

Pasjonsfruktmousse:

Bløtlegg gelatinen til moussen. Varm opp ¼ av pureen med sukker og tilsett den bløtlagte gelatinen. Når den er oppløst, blander du i resten av pasjonsfruktpureen og avkjøler til romtemperatur. Visp kremen lett og vend i pasjonsfruktsausen. Fyll formen som har stått kaldt i kjøleskapet med hele bringebær og hell over kremen. Sett kaken i fryseren med en gang.

 

Pasjonsfruktgelé:

Legg gelatinen til pasjonsfruktgeleen i kaldt vann til den er bløt. Varm opp puré, glukose og sukker og tilsett gelatinen. Avkjøl deretter til romtemperatur og fordel på kaken når den begynner å bli frossen. Ta ut kaken fra frys 1 time før servering.

 

Server kaken med en drink. Her har vi servert den med en drink som heter Pornstar martini. Den inneholder 2 deler fersk pasjonsfrukt, 2 deler vodka, 1 del søt sukkerlake med vanilje og 3 deler musserende vin toppet på til slutt.

Ingredienser

2


Rød joconde-bunn (tynn mandelbunn):

  • 70 g mandelmel
  • 70 g melis
  • 25 g hvetemel
  • 50 g egg (1 egg = ca. 60 g)
  • 50 g eggeplomme (ca. 2 ½ eggeplomme)
  • Litt rødt fargepulver eller rød konditorfarge
  • 140 g eggehviter (ca. 3 ½ eggehviter)
  • 35 g sukker

Pasjonsfruktmousse:

  • 1 l pasjonsfruktpuré
  • 350 g sukker
  • 28 g gelatin (14 gelatinplater)
  • 1 l fløte
  • 250 g bringebær

Pasjonsfruktgelé:

  • 2 ½ dl pasjonsfruktpuré
  • 50 g glukosesirup (fås på apotek)
  • 8 g gelatin (4 gelatinplater)

Forberedelser


Lang tid før:

Lag kaken og legg i fryseren.

 

Samme dag:

Ta ut kaken fra fryseren og kutt i stykker.

 

Ved servering:

Pynt med friske bringebær.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Aida, passion desserttallerken 20cm 4pk

    Aida, passion desserttallerken 20cm 4pk

    Kr 399,-

    Kjøp
  • Kun på nett
    Kitchen Aid, P2 håndmikser sort

    Kitchen Aid, P2 håndmikser sort

    Kampanjeslutt: 03.02.2018

    Veil.pris 1 929,-

    Kr 964,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Patisse, springform sølv 22cm

    Patisse, springform sølv 22cm

    Kr 219,-

    Kjøp
  • Rosendahl, premium champagneglass 2pk

    Rosendahl, premium champagneglass 2pk

    Kr 199,-

    Kjøp
  • Kun på nett
    Rosti Mepal, margrethe bolle 2l grønn

    Rosti Mepal, margrethe bolle 2l grønn

    Kampanjeslutt: 03.02.2018

    Veil.pris 209,-

    Kr 104,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Rosti Mepal, margrethe bolle 5l nordic b

    Rosti Mepal, margrethe bolle 5l nordic b

    Kr 309,-

    Kjøp