Pavlova
Ingen fest uten denne kaken!
Ingredienser
- 6 stk eggehviter
- 4 dl sukker
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts maizena
- ¼ ts salt
Vaniljekrem:
- 3 dl kremfløte
- 2 dl vaniljekrem
- 1-2 stk vaniljestang (skrap ut frøene med en kniv)
Pynt til topping:
- 4 dl friske bær – gjerne en miks av bringebær, rips, blåbær og bjørnebær
- Mynteblader eller sitronmelisse
Fremgangsmåte
Når du skal lage marengsbunnen, start med å vispe eggehvitene sammen med litt salt i en bolle eller kjøkkenmaskin til de blir luftige og hvite.
Ha i litt og litt av sukkeret og pisk i to minutter. Fortsett til du har tilsatt alt sukkeret. Vend deretter inn maizena og hvitvinseddik. Når blandingen er blitt fast, blank og smidig, hell den over på bakepapir og fordel forsiktig utover i langpannen.
Stek bunnen i ovnen på 120 grader i 90 minutter. Marengsen skal nå være myk inni og sprø på utsiden. La den avkjøles på en rist til den er helt kald.
Du kan gjerne steke marengsbunnen dagen før, og la den bli stående i ovnen over natten.
Pisk fløten til krem og tilsett frøene fra vaniljestangen. Bland kremen sammen med kald vaniljekrem.
Fordel vaniljekremen utover marengsbunnen. Topp med friske, fargerike bær og blader av mynte eller sitronmelisse.
NB! Det er viktig at pavlovaen pyntes rett før servering, ellers vil marengsen bli myk.
Oppskriften har vi fått av Rosendahl.