Peanut Butter Chocolate Cake
Peanøtter og sjokolade er en tidløs klassiker og det søte og det salte er en fantastisk kombinasjon.
Ingredienser
Kake:
- 280 g mel
- 400 g sukker
- 125 g kakao
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2,4 dl skumma kulturmelk
- 1,2 dl nøytral olje
- 2 store egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ca 2 dl nykokt varm kaffe
Frosting:
- 340 g usaltet smør
- 250 g peanøtt smør – smooth
- 250 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Dæsj med melk
- 2 pakker Reese’s Peanutt Buttercups, hakket
Chocolate Glaze:
- 75 g mørk sjokolade ( minst 70%)
- 35 g usaltet smør
Fremgangsmåte
Klipp til bakepapir og legg det i bunnen av 3 stk 18 cm former. Smør også formen.
Kakene skal stekes i midten på 180 grader.
Sikt sammen mel, sukker, kakao, natron, bakepulver og salt oppi en bolle, bland dette godt sammen med f.eks en håndmikser eller kjøkkenmaskin på lav hastighet.
I en annen bolle blander du kjernemelken, oljen, eggene og vaniljen.
Med mikseren på lav hastighet, hell sakte oppi de våte ingrediensene oppi det tørre. Ikke hev hastigheten. Ha oppi kaffen mens mikseren går. Dette skal blandes til en glatt masse. Brukt en slikkepott til å skrape kantene og bland litt til.
Fordel så røren likt i de tre formene. Stek de i 35-40 min. Sjekk med kakenål.
Avkjøl kakene i 30 min mens de fortsatt står i formene. Ta de ut og avkjøl de helt på rist.
Frosting:
Ha det romtempererte smøret og peanøtt smøret i en bolle og bland det på høy hastighet i 1 min. Bruk slikkepott for å skrape sidene i bollen. Ha i melisen, vaniljen og melken. Bland dette til en lett og ”fluffy” masse. ca 3 min.
- Ta den første kakebunnen og sett på ønsket fat. Ta på en generøs mengde med frostingen og fordel det utover kaken. Ha så på halvparten av de hakkede peanut butter cupsene.
- Ha på den andre kakebunnen. Ta på en generøs mengde med frosting og ha på de gjenværende peanut butter cupsene.
- Ha på den siste kakebunnen og begynt å dekk kaken i ett ikke altfor tjukt lag med frosting. Sett kaken i kjøleskapet i ca 10 min. Ta kaken ut og ha på et lag til med forsting og sett kaken til side.
Chocolate Glaze:
Bruk en tjukk bunnet kjele for å smelte smør og sjokolade sammen. Bland sammen med en treskje. Sett den smeltede massen til side og la den avkjøle til den blir romtemperert. Når glasuren har nådd romtemperatur, hell den på toppen av kaken og bruk en spatel for å dra sjokoladen til kantene for å skape den dryppede effekten. Sett kaken så i kjøleskapet for å få sjokoladen til å stivne.
Pynt kaken med mer Reese’s peanut butter cups, meringue kisses, chocolate shards eller sprinkles.
Oppskriften og bilder er fra Fay Monique Thorp og bloggen www.ensmulefay.no