Pesto- eller olivenbrød?
Perfekt til tapas, supper eller som snacks.
Ingredienser
Pestobrød:
- 400g hvetemel
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 2.5 dl vann
- Pesto
- Parmesan
- Cemo olivenolje, spray
Olivenbrød:
- 625 g hvetemel
- 1 ts tørrgjær
- 5 dl vann
- 2 ts flaksalt
- 1 glass leccino oliven
- Cemo olivenolje, spray
Fremgangsmåte
Pestobrød
Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Rør inn vannet og elt til en smidig deig. Dekk deigen til med et klede og la heve til dobbel størrelse. Strø litt mel på bordet og rull ut deigen til en firkant. Fordel pestoen jevnt utover deigen helt ut til kanten, rull deigen sammen til en pølse. Skjær pølsen i to på langs og tvinn de to halvdelene sammen. Legg brødet i en brødform/bakeform, dekk til og la de heve 40-60 minutter. Spray olivenolje på brødet før steking.
Sett brødet inn i forvarmet ovn, 200 grader og la steke i 30-40 minutter. Ta brødet ut av formen, dryss over litt revet parmesan og la avkjøles på rist.
Olivenbrød
Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være ganske løs. Dekk til bakebollen og la deigen heve i romtemperatur over natten/12-20 timer. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss ut rikelig med mel. Hell ut deigen og strekk deigen utover slik at du får en god flate. Fordel oliven utover deigen. Brett deigen og arbeid olivenene inn i deigen. Deigen skal ikke eltes, kun brettes. La deigen ligge med bretten ned på det melete bakepapiret og hvelv bakebollen over. La brødet etterheve i ca 1,5 time. Forvarm stekeovnen til 250 C og sett samtidig inn brødformen/gryte med lokk som du skal steke brødet i (må tåle 250 C). Når brødet er ferdig etterhevet løfter du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme brødformen. Spray lett med olivenolje på toppen av brødet. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 35 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca 10-15 minutter til brødet har fått en gylden og fin farge.
Oppskriftene har vi fått fra Cemo.