Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Pitabrød med kikerpuré

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Pitabrød med kikertpuré, granateple, cayenne og persille


Fremgangsmåte


Hell vannet av kikertene og ta halvparten sammen med hvitløk , olivenolje og litt vann (for at ting skal ga° rundt) i en bolle – og kjør med stavmikser til en fin pure´. Smak til med salt og pepper. Legg i en ring pa° et fat. Dryss over litt cayennepepper.

 

Bland resten av kikertene med terninger av avokado og tomater, finhakket chili (uten frø) og rødløk samt grovhakket persille. Vend inn friskpresset sitron, olivenolje, salt og pepper. Legg salaten i midten av kikertpureen. Del granateplet i to og kakk med en skje pa° skallet, slik at frøene drysser ned over salaten.

 

Bland paprikapulver og cayennepepper i litt olje. Gni inn i pitabrødene. Stek pitabrødene i stekepannen med litt olje – og del hvert i fire.

 

Legg pitabrødene rundt kikertpureen og server. 

Ingredienser

4


  • 8 pitabrød
  • 1 ss paprikapulver 
  • 1⁄2 ss cayennepepper 

Kikertpure´:

  • 1⁄2 kg kikerter pa° glass (ferdig kokte, hell av vann og skyll)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 1 ts cayennepepper 

Salat:

  • 1 rød chili
  • 1 rødløk
  • 3 tomater
  • 2 avokado
  • 1 bunt persille
  • 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 granateple

Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • stor stekepanne – sett pa° middels høy varme med litt matolje
  • stavmikser
  • høy, smal arbeidsbolle
  • stort fat 

Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften