Pop-up kaker
Disse MÅ du smake!
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 1 ss kanel
- 2 ts natron
- ½ ts bakepulver
- 120 g blandede nøtter evt. hassel/pistasj/valnøtt
- 250 g revet gulrot
- 3 egg
- 300 g sukker
- 1½ dl rapsolje
- 1 dl rosiner
Krem:
- 150 g smørost, nøytral
- 75 g melis
- 75 g smør, blødt
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Still inn ovnen på 200 grader. Ta melet i en skål med kanel, natron og bakepulver. Hakk nøttene grovt. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
Pisk egg og sukker sammen i ca. 3 minutter, til en råhvit krem. Tilsett rapsolje og dryss melblandingen i. Bland deigen med gulrøtter, nøtter og rosiner. Hell deigen i en bakeform fôret med bakepapir, og stek den i ovnen på nederste rille i ca. 40-45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Til kremen er det viktig at smør og ost har romtemperatur, slik kremen ikke klumper. Pisk smørosten blank med smør og melis, og smak til med vaniljesukker. Skjær kaken i firkanter, og pynt stykkene med krem på toppen. Dryss evt. hakkede pistasjnøtter, kandisert mynte, revet gulrot eller pynt med spiselige blomster.
Oppskriften har vi fått fra Brix Design v/Julie Hey.