Puffet taco med nakkekotelett
Puffet taco med nakkekotelett og søt nøttesaud
Ingredienser
Puffede tortillalefser:
- 300 g hvetemel
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- 2,4 dl varmt vann
- 1 l solsikkeolje
- 3 nakkekoteletter (eller strimlet svinekjøtt)
- 4 ss adobo tacokrydder
- 1 porsjon bakt løksalat
- 1 porsjon guacamolekrem
Søt nøttesaus:
- 2 ss valnøtter
- ½ dl rødvinseddik
- 4 ss sukker
Fremgangsmåte
Lefser:
Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.
Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle
deigen til ca. 2 mm tykkelse.
Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen,
én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i
midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter.
Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.
Friter lefsene og legg dem bøyd som halvmåner over på papir for å renne av seg.
Serveres umiddelbart. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.
Gni adobo tacokrydderet inn i kotelettene, brun dem og stek ferdig i en stekepanne.
Lag løksalat. Smelt sukker i en panne til karamell, tilsett grovhakkede valnøtter, fres litt og
kok ut pannen med rødvinseddik til sirupkonsistens. Skjær opp kjøttet i skiver og legg
det i den puffede tacoen med guacamolekrem i bunnen – med løksalat og nøttesaus på
toppen.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -