Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Puffet taco med nakkekotelett

Publisert torsdag 12.mai 2016


Puffet taco med nakkekotelett og søt nøttesaud


Fremgangsmåte


Lefser:

Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.


Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle 

deigen til ca. 2 mm tykkelse.


Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, 

én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i
midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. 

Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.

 

Friter lefsene og legg dem bøyd som halvmåner over på papir for å renne av seg.
Serveres umiddelbart. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.

 

Gni adobo tacokrydderet inn i kotelettene, brun dem og stek ferdig i en stekepanne.

 


Lag løksalat. Smelt sukker i en panne til karamell, tilsett grovhakkede valnøtter, fres litt og
kok ut pannen med rødvinseddik til sirupkonsistens. Skjær opp kjøttet i skiver og legg
det i den puffede tacoen med guacamolekrem i bunnen – med løksalat og nøttesaus på
toppen.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Ingredienser

4


Puffede tortillalefser:

  • 300 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker
  • 2,4 dl varmt vann
  • 1 l solsikkeolje
  • 3 nakkekoteletter (eller strimlet svinekjøtt)
  • 4 ss adobo tacokrydder
  • 1 porsjon bakt løksalat
  • 1 porsjon guacamolekrem


Søt nøttesaus:

  • 2 ss valnøtter
  • ½ dl rødvinseddik
  • 4 ss sukker

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften