Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Quinoa-skål med reker og wasabi-dip

Få i deg vitaminer og mineraler!


Ingredienser

  • 250 ml grønnsaksbuljong
  • 125 g quinoa
  • ca. 150 g spisskål
  • 150 g blanding med sopp (Kongeøsterssopp, Blågrå østerssopp og/eller shiitake)
  • 3 ss olivenolje
  • 1/2 små, røde reddiker
  • Saft fra 1 sitron
  • 1 lime
  • 100 g majones
  • 1-2 ts wasabi (alternativt pepperrot)
  • Salt, hvit pepper
  • 6-8 uskrelte røde kongereker (uten hode)
  • 40 g cashewnøtter, grovhakket
  • Matkarse

Fremgangsmåte

  • Vask quinoa i varmt vann og kok opp i grønnsaksbuljongen i henhold til bruksanvisningen på pakken, la det avkjøles.
  • Rengjør kål, del i biter i middels størrelse og kok i kokende, saltet vann i 5-6 minutter. Hell kålen over i en sil og legg den til side.
  • I mellomtiden rengjør du soppen og deler denne opp i biter. Varm litt olje i en stekepanne. Stek soppen raskt på høy varme, strø så salt og pepper over etterpå.
  • Rengjør reddiken og skjær i strimler.
  • Når du skal lage dipen, skyller du limen godt med varmt vann og tørker denne. Skrell av skallet på den ene halvdelen av limen og press ut saften Skrell forsiktig av skallet til den andre halvdelen i små biter og skjær i tynne strimler. Rør avrevet lime-skall og saften fra limen, majones, samt wasabi-paste, godt sammen. Smak til med salt og pepper. Rør eventuell inn litt ekstra saft fra limen. Fyll dipen i to små skåler og dekorer med avrevet lime-skall.
  • Varm opp resten av oljen i en stekepanne, stek så rekene i kort tid på høy varme. Del quinoa i to skåler, legg de andre ingrediensene oppi og rundt, og legg til litt sitronsaft. Ha wasabi-dip og karse ved siden av som tilbehør.

 

INFO: Quinoa blir i matlaging brukt som korn, men det er det ikke. Det såkalte “pseudokornet” blir innen botanikk sett på som en del av amarantfamilien, og tilhører dermed samme slekt som bladbete, rødbete og spinat.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.