Quinoa-skål med reker og wasabi-dip
Få i deg vitaminer og mineraler!
Ingredienser
- 250 ml grønnsaksbuljong
- 125 g quinoa
- ca. 150 g spisskål
- 150 g blanding med sopp (Kongeøsterssopp, Blågrå østerssopp og/eller shiitake)
- 3 ss olivenolje
- 1/2 små, røde reddiker
- Saft fra 1 sitron
- 1 lime
- 100 g majones
- 1-2 ts wasabi (alternativt pepperrot)
- Salt, hvit pepper
- 6-8 uskrelte røde kongereker (uten hode)
- 40 g cashewnøtter, grovhakket
- Matkarse
Fremgangsmåte
- Vask quinoa i varmt vann og kok opp i grønnsaksbuljongen i henhold til bruksanvisningen på pakken, la det avkjøles.
- Rengjør kål, del i biter i middels størrelse og kok i kokende, saltet vann i 5-6 minutter. Hell kålen over i en sil og legg den til side.
- I mellomtiden rengjør du soppen og deler denne opp i biter. Varm litt olje i en stekepanne. Stek soppen raskt på høy varme, strø så salt og pepper over etterpå.
- Rengjør reddiken og skjær i strimler.
- Når du skal lage dipen, skyller du limen godt med varmt vann og tørker denne. Skrell av skallet på den ene halvdelen av limen og press ut saften Skrell forsiktig av skallet til den andre halvdelen i små biter og skjær i tynne strimler. Rør avrevet lime-skall og saften fra limen, majones, samt wasabi-paste, godt sammen. Smak til med salt og pepper. Rør eventuell inn litt ekstra saft fra limen. Fyll dipen i to små skåler og dekorer med avrevet lime-skall.
- Varm opp resten av oljen i en stekepanne, stek så rekene i kort tid på høy varme. Del quinoa i to skåler, legg de andre ingrediensene oppi og rundt, og legg til litt sitronsaft. Ha wasabi-dip og karse ved siden av som tilbehør.
INFO: Quinoa blir i matlaging brukt som korn, men det er det ikke. Det såkalte “pseudokornet” blir innen botanikk sett på som en del av amarantfamilien, og tilhører dermed samme slekt som bladbete, rødbete og spinat.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.