Rabarbracrumble
Frisk smuldredessert med rabarbra!
Ingredienser
- 50 g biscotti/cantuccini-småkaker, grovhakket
- 50 g marsipan, grovrevet
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 150 g mel
- 125 g saltet smør, skåret i små stykker
- 100 g sukker
- ekstra smør til å smøre minigrytene
- 600 g rabarbra, skåret i stykker på 1 cm
- melis, til servering
Fremgangsmåte
Rabarbracrumble er en perfekt avslutning på et godt måltid eller som et søtt supplement til kaffen. Den har en god balanse mellom syrlighet og sødme, samt spennende teksturer som er både knasende og silkemyke. Ved å servere den i små, enkeltvise porsjoner gjør du både crumblen mer innbydende å se på, og du får gjestene til å føle seg ekstra verdsatte.
- Varm opp ovnen til 200 °C
- Ha småkaker, marsipan, vaniljekorn, mel, smør og 50 g sukker i en skål og bland det godt sammen med hendene til det danner en grov crumble. Ha rabarbraen i en skål, tilsett de resterende 50 g med sukker og bland det sammen med en skje.
- Smør innsiden av minigrytene med smør. Fordel rabarbraen i de seks grytene, og fordel deretter crumblen slik at det dekker frukten.
- Stek porsjonene i ovnen uten lokk i 25 minutter til de er gyllenbrune og sprø. Legg deretter lokk på alle minigrytene og stek i ytterligere 10 minutter.
- Server rabarbracrumblen varm og drysset med melis, ev. med vaniljeis eller vaniljekrem til.
Oppskrift har vi fått fra Le Creuset