Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Rotfruktrösti med rognkjeksrogn
Rotfruktrösti med rognkjeksrogn

Rotfruktrösti med rognkjeksrogn

Publisert torsdag 19.mars 2020


Bruk rösti som tilbehør til en hovedrett eller som forrett.


Fremgangsmåte


Bruk rösti som tilbehør til en hovedrett eller nyt dem som en forrett som setter deg i vårstemning. Beregn 1–2 rösti per person.

Rösti:

Skrell eller skrap rotfruktene. Riv dem grovt sammen med løk, ha det i en sil og dryss med salt. La det renne av litt. Klem ut så mye væske du kan med hendene, og ha ca. ¼ av massen i en burgerpresse. Form massen til en fast rösti og gjør det samme med resten av massen. Stek fire rösti i rikelig olje på en varm panne. Stek dem i ca. 15 minutter på hver side eller til de er gylne og gjennomstekte.

Servering:

Anrett rösti på små tallerkener og topp dem med yoghurt, agurk, vårløk og rogn. Serveres straks med sitron.

TIPS: Du kan lage rösti av praktisk talt alle typer rotfrukter, f.eks. potet, sellerirot og gulrot.

 

Oppskriften har vi fått fra Eva Solo.

Ingredienser


Rösti:

  • 2 bakepoteter – ca. 800 g
  • 2 persillerøtter – ca. 300 g
  • 1 liten løk
  • Salt
  • Olje til steking

Topping:

  • 4 ss tykk yoghurt
  • 2 snackagurker, i tynne skiver
  • 2–3 vårløker, finhakket
  • 4–8 ss rognkjeksrogn eller lakserogn
  • Sitronbåter

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?