Rotfruktrösti med rognkjeksrogn
Bruk rösti som tilbehør til en hovedrett eller som forrett.
Ingredienser
Rösti:
- 2 bakepoteter – ca. 800 g
- 2 persillerøtter – ca. 300 g
- 1 liten løk
- Salt
- Olje til steking
Topping:
- 4 ss tykk yoghurt
- 2 snackagurker, i tynne skiver
- 2–3 vårløker, finhakket
- 4–8 ss rognkjeksrogn eller lakserogn
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
Bruk rösti som tilbehør til en hovedrett eller nyt dem som en forrett som setter deg i vårstemning. Beregn 1–2 rösti per person.
Rösti:
Skrell eller skrap rotfruktene. Riv dem grovt sammen med løk, ha det i en sil og dryss med salt. La det renne av litt. Klem ut så mye væske du kan med hendene, og ha ca. ¼ av massen i en burgerpresse. Form massen til en fast rösti og gjør det samme med resten av massen. Stek fire rösti i rikelig olje på en varm panne. Stek dem i ca. 15 minutter på hver side eller til de er gylne og gjennomstekte.
Servering:
Anrett rösti på små tallerkener og topp dem med yoghurt, agurk, vårløk og rogn. Serveres straks med sitron.
TIPS: Du kan lage rösti av praktisk talt alle typer rotfrukter, f.eks. potet, sellerirot og gulrot.
Oppskriften har vi fått fra Eva Solo.