Salma vårrull
Salma vårrull med mango, avokado og cashewnøtter
Ingredienser
- 400 g Salma laks
- 1 egg
- 1 dl TINE Kremfløte
- 1 pk Ris-va°ruller (evt.filodeig eller va°rrull-deig)
- 1⁄2 bunt koriander
- 1 stk chili
- 1 liter frityrolje (evt sol- sikkeolje/rapsolje)
- 2 avokadoer
- 1 mango
- 50 g cashewnøtter 1⁄2 bunt koriander
- 1 pk ruccula
- 1 sitron
- 20 ml olivenolje
- 1 dl sweet chili saus
Fremgangsmåte
Vårrull:
Kutt Salma laksen i sma° terninger som er ca 1⁄2–1 cm store. Bland 100 gram av Salma laksen med litt salt, 1 eggeplomme, og 1 dl kremfløte i en blender og kjør til en jevn farse. Bland dette med resten av terningene av Salma, finhakket koriander og chili.
Dypp risplatene i varmt vann som forklart pa° pakken, og la dem ligge ca 10 sekunder. Ta dem ut, og kutt i passende stykker. Legg utover pa° et brett og fyll med Salma blandingen. Du kan enten lage ruller som va°rruller, eller firkanter. Siden risva°rrullene er ganske klissete, er det lett a° lukke dem. Varm frityroljen til
170–180 °C og friter va°rrullene kjapt i ca 2 minutter, alt etter hvor stor hver rull er. De skal være sprø pa° utsiden uten a° være helt gjennomstekt pa° innsiden. Det er lurt a° teste en før du friterer alle for a° finne ut hvor lenge de ma° friteres for a° fa° et perfekt resultat.
Mangosalat:
Skrell mango og avokado og kutt i terninger. Bland med grovhak- ket koriander og cashewnøtter. Smak til med litt sitronsaft og salt.
Server umiddelbart med mango- og avokadosalsaen, sweet chili saus samt ruccula tilsmakt sitron, olivenolje og salt.