Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Samosa
Samosa

Samosa

Publisert tirsdag 24.mars 2020


Perfekt som piknikmat!


Fremgangsmåte


Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell ingefæren, og hakk den. Finhakk koriander.

Varm litt olje i en gryte, og fres løk, hvitløk og ingefær til løken er gjennomsiktig. Tilsett krydder, potetterninger og erter, og la det stå et minutts tid. Mos potetene litt med en sleiv. Ha i sitronsaft og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.

Pensle filodeigen med olje på begge sider, skjær den ut i rektangler, og legg cirka 2 spiseskjeer med fyll i deigens ene hjørne. Brett hjørnene sammen rundt fyllet, slik at du får en trekant. Fortsett å brette, så trekanten får flere lag med deig. Pensle én gang til med olje, og stek samosaene i ovnen ved 210 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og sprø. Eller friter dem i varm olje.

Tips: Server samosaene med flere indiske retter eller med en god salat og yoghurt, som eventuelt er tilsatt mynte og koriander og smakt til med spisskummen, hvitløk, sitron- eller limesaft og salt.

 

Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.

Ingredienser


  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 g ingefær
  • 1/2 bunt koriander
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts gurkemeie
  • Olje til steking (f.eks. solsikkeolje)
  • 500 g kokte poteter i terninger
  • 150 g erter
  • 1 pakke filodeig (ca. 300 g)
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?