Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Sandtangenboller
Sandtangenboller

Sandtangenboller

Publisert onsdag 12.februar 2020


Dette er supermat på tur med barna!


Fremgangsmåte


Dette er barnas favoritt. Her får man mye i en bolle. Bollene har masse god og riktig næring. Samtidig er det spennende for ungene å spise seg inn til sjokoladen.

Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen. Hell over lunken melk. Elt deigen i minst 5 min til deigen slipper bollen. Bland i terningene med smør mot slutten av eltingen. Tilsett mer mel (1/2-1 dl mel) om deigen er bløt. Deigen skal ikke være for tørr men slippe bollen. Havregrynene vil trekke en del veske i heveprosessen. Hev deigen på et lunt sted i ca 1,5 time.

Ønsker du en raskere hevetid tilsetter du en pakke gjær. Da vil hevetiden være rundt 1 time. Legg en bit sjokolade oppunder hver bolle og trill 22 boller. Etterhev bollene i 10-15 min. Pensle med egg. Stekes på 220 grader i ca 8-10 min. Avkjøles på rist.

 

Tips til sjokoladebiter kan være melkerull, 70% sjokolade eller andre sjokolader med smak.

 

Oppskriften har vi fått fra godtnok.no

Ingredienser


  • 5 dl siktet spelt
  • 5 dl sammalt hvete
  • 3 dl havregryn /eller havremel
  • 1ts salt
  • 1ts kardemomme
  • 1 dl sukrin gold /1 dl sukker
  • 40 g meierismør i terninger
  • 3 ts tørrgjær
  • 5 dl melk
  • 22 biter med sjokolade

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?