Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Saté ponorogo

Malaysiske marinerte kylling-, biff-, og scampispyd med hjemmelagd peanøttsaus


Ingredienser

  • 200 g kyllingfilet
  • 200 g oksekjøtt
  • 200 g scampi
  • 1 bunt koriander

Marinade:

  • 1 knivsodd svart pepper
  • 1⁄4 sitrongress
  • 1 sjalottløk
  • 2 røde chilier uten frø
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1⁄2 ts gurkemeie
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts malt kummen
  • 1⁄2 dl soyasaus
  • 1⁄2 dl fiskesaus
  • 50 g brunt sukker
  • 2 dl solsikkeolje

Peanøttsaus:

  • 10 g fersk ingefær
  • 1 chili med frø
  • 50 g kokospulver
  • 1 1⁄2 dl peanøttsmør
  • 50 g brunt sukker
  • 1⁄2 dl fiskesaus
  • 2 ss tamarindpasta
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 1⁄2 dl soyasaus
  • 300 g peanøtter 

Forberedelser

2 dager før:

Lag marinade. Kutt kjøtt og scampi. Legg kjøtt og scampi i marinade. Lag sataysausen. 

 

1 dag før:

Legg spydene i vann, og tre kjøtt og scampi på spyd. 

 

Samme dag:

Grill eller forstek kjøtt og scampi kjapt. 

 

Ved servering:

Varm opp sausen. Varm opp kjøttet, eller la gjestene grille selv. 

 

Fremgangsmåte

Kutt kylling og biff i passe store strimler, rens scampi og ta ut «tarmen» hvis den fortsatt er der. Legg dette i marinaden natten over.

 

Marinade:

Marinaden er superenkel. Selv om det er mange ingredienser og ser vanskelig ut, er hovedjobben å måle opp og finne alle ingrediensene. Bland alle ingrediensene til marinaden i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til alt er godt blandet.

 

Peanøttsaus:

Peanøttsausen er vel så enkel. Bland alle ingrediensene unntatt peanøttene i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad på samme måte som med marinaden. Ha sausen over i en kjele, og kok opp på lav varme mens du rører med en sleiv. Vær forsiktig så det ikke brenner seg. Knus peanøttene grovt med en morter, kniv eller miks kjapt i en kjøkkenmaskin med knivblad uten at det blir for fint. Tilsett så dette i sausen når den har kokt opp

 

Når kjøttet og scampien har marinert i 24 timer, kan du tre dem på trespyd som er bløtlagt i vann. Stek spydene på grill eller i panne rett før servering, eller stek litt på forhånd og stek ferdig i ovnen når du skal servere de. Vi anbefaler det siste hvis du har mange gjester. Da slipper du å stå på kjøkkenet, og kan heller ta deg av dem. Dryss over grovhakket koriander og server med peanøttsaus som dipp og ev. med litt fersk mango. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.no

 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.