Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Shine like a pearl

Publisert torsdag 12.mai 2016


Pannestekte kamskjell med sprø coppaskinke og endivesalat med vanilje- og appelsinsmørsaus.


Fremgangsmåte


Start med å lage sprø skinke. 

Stek skinken på et stekebrett dekket med bakepapir smurt med litt olje i ovnen på 170°C i 12 minutter.

Du kan også steke den på lav varme i en stekepanne til den blir sprø. 

Sjekk at skinken er skikkelig sprø ved å kjøle ned en skive kjapt på benken.

 

Åpne kamskjellene ved å kutte med en skarp, liten kniv langs innsiden av det flate toppskjellet og 

kutt over muskelen. Ta kamskjellet ut av skjellet med en spiseskje, 

og luk vekk rogn og alt annet rundt den hvite «muskelen». 

Husk også å ta vekk den bitte lille muskelen som henger på da den blir veldig seig. 

Vask selve skjellene godt med en skrubb, ettersom de skal brukes til servering. 

Kutt små ruter på den fineste siden av muskelen og krydre med salt og pepper. 

 

Varm en teflonpanne god og varm med litt stekeolje i, og legg i kamskjellene med rutene ned. 

Nå er det viktig at du ikke rører kamskjellene før de er gyllenbrune. 

Når de er klare, etter ca. 1 minutt, snur du dem og tilsetter litt smør i pannen som øses over. 

Pass på å ikke oversteke, de kan gjerne ha en litt rå kjerne.
Legg sausen med endivesalaten i bunnen av skjellene med kamskjellene oppå. Den sprø skinken

 


Endivesalat med saus: 

 

Kutt endivene i 2 cm lange deler. 

Ikke bruk den innerste kjernen på endivene da denne ofte kan være ekstra bitter. 

Kok opp appelsinjuicen med sukker og vaniljestang (som er kuttet i to på langs) og tilsett endivene. 

Kok på lav varme til endivene er møre. 

Sil av væsken over i en ny gryte, og reduser dette til du har ½ dl saus igjen. 

Kok opp sausen rett før servering og visp inn det kalde smøret. 

Varm opp de ferdig kokte endivene i sausen.

 

Anbefalte drikkevarer er en lys hveteøl eller en halvtørr riesling fra Tyskland

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

 

Ingredienser

4


  • 4 ferske kamskjell med skjell
  • 4 skiver coppaskinke (ev. annen spekeskinke)
  • Nøytral olje til steking


Endivesalat med saus:

  • 2 gule og fine endiver
  • 5 dl appelsinjuice
  • 50 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 50 g meierismør i terninger

Forberedelser


Lang tid før

Lag sprø coppaskinke og oppbevar i en tørr boks.

 

1 dag før

Lag endivesalat, og basen som blir til saus. Rens kamskjellene. Vask selve skjellene.

 

Ved servering

Varm opp sausen og pisk inn smøret – tilsett endivene. Stek kamskjellene perfekt.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften