Singapore noodlesalat med cashew
Ingredienser
- 400 g eggnudler
Søt sesam- og chilisaus:
- 2 ss sesamolje
- 3⁄4 dl søt chilisaus
- 1⁄2 dl soyasaus
- 1 rød chili
- 3 fedd hvitløk
- 1 bit ingefær, tommelstor
- 200 g sukkererter
- 1 rødløk
- 4 va°rløk
- 1 dl cashewnøtter
- 1⁄2 dl tørket kokos fersk koriander
- 1 lime
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- vannkoker – fyll og kok opp
- dørslag
- stavmikser
- stor arbeidsbolle
- høy smal arbeidsbolle
- plastfolie
- liten stekepanne
- fat
Fremgangsmåte
Ha nudlene i en stor arbeidsbolle og hell kokende vann fra vannkokeren med litt salt over, slik at det dekker. Dekk bollen med plastfolie og la nudlene trekke til de er møre. Dette går raskere enn du tror, så sjekk dem underveis. Hell av vannet i et dørslag når de er ferdige.
Bland sesamolje, søt chilisaus, soyasaus, chili (uten frø hvis du ikke ønsker den for sterk), hvitløk og ingefær i den høye arbeidsbollen og kjør fint med food processor. Bland sausen med nudlene når de er klare.
Kutt sukkererter, rødløk og vårløk i tynne strimler. Bland med nudlene og ha over på et fat.
Rist cashewnøttene i en tørr panne. Når de begynner å få litt farge, tilsetter du kokosen. Rist dette sammen til alt er gyllent.
Dryss cashew-kokos over nudelsalaten – sammen med grovhakket koriander og noen båter lime som kan klemmes over salaten. Spises gjerne med spisepinner. Dette er også godt sammen med stekt fisk eller skalldyr.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-