Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Sitrusgratinert ørret
Sitrusgratinert ørret

Sitrusgratinert ørret

Publisert mandag 16.mai 2016


Sitrusgratinert ørret med honning, beter og løk


Fremgangsmåte


Sett smøret i romtemperatur slik at det blir mykt. Tilsett hakkede kapers, skall og saft av sitron og lime, kajenne­ pepper og finhakket persille og rør om. Legg smøret på et bakepapir, rull det sammen til en pølse og sett det kaldt i kjøleskapet.

 

Del ørreten i porsjonsstykker, kryd­re med salt og pepper og legg dem i en ildfast form.

 

Skrellogkuttrød­oggulbeteritynne skiver og legg rundt fisken i formen.

 

Skjær skiver av smøret du har lagd og legg en skive oppå hvert fiskestykke, samt noen klatter her og der på betene.

 

Sett formen i ovnen og bak på 200 grader i ca. 12 minutter til fisken flaker seg når du trykker lett på den – da er den ferdig. Drypp noen striper med honning over og server, gjerne med litt ekstra persille.

 

Server med en god salat, ris, pasta eller kokte poteter. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • 800g ørret
 
  • 150g smør
  • 3 ss kapers
  • 1 stk sitron (saft og revet skall)
  • 1 stk lime (saft og revet skall)
  • 2 ts kajennepepper
  • 3 ss persille
  • 2 ts honning
 
  • 3 stk rødbeter
  • 3 stk gulbeter

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?