Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Sitrusmarmelade

Publisert mandag 06.november 2017



Fremgangsmåte


Vask sitrusfruktene godt i varmt vann, skjær bort endene og del fruktene på midten. Skjær halvdelene i tynne, tynne skiver med skallet på, og legg frukten i en kasserolle med tykk bunn. Hell over vann og sukker. Kokes i ca. 25 min til frukten er myk. Skyll rene glasskrukker eller beholdere med kokende vann før du fyller dem opp med marmelade. Sett deretter på lokk og oppbevar marmeladen kjølig.

 

Tips! Hvis du vil ha en marmelade uten biter av skall kan du skjære bort skallet før du koker marmeladen, men husk at mengden frukt fortsatt må være 1 kg. Det er skallet som marmeladen en litt besk smak.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra OBH Nordica-

Ingredienser


  • 1 kg sitrusfrukter
  • (f.eks. appelsin, blodappelsin, grapefrukt, kumquat)
  • 4 dl vann
  • 1 liter syltesukker

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Le Creuset, TSP gryte m/lokk 3,8l

    Le Creuset, TSP gryte m/lokk 3,8l

    Kr 1 599,-

    Kjøp
  • Mac, skrellekniv SP-50

    Mac, skrellekniv SP-50

    Kr 529,-

    Kjøp