Sitrusmarmelade
Ingredienser
- 1 kg sitrusfrukter
- (f.eks. appelsin, blodappelsin, grapefrukt, kumquat)
- 4 dl vann
- 1 liter syltesukker
Fremgangsmåte
Vask sitrusfruktene godt i varmt vann, skjær bort endene og del fruktene på midten. Skjær halvdelene i tynne, tynne skiver med skallet på, og legg frukten i en kasserolle med tykk bunn. Hell over vann og sukker. Kokes i ca. 25 min til frukten er myk. Skyll rene glasskrukker eller beholdere med kokende vann før du fyller dem opp med marmelade. Sett deretter på lokk og oppbevar marmeladen kjølig.
Tips! Hvis du vil ha en marmelade uten biter av skall kan du skjære bort skallet før du koker marmeladen, men husk at mengden frukt fortsatt må være 1 kg. Det er skallet som marmeladen en litt besk smak.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra OBH Nordica-