Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Småørret med bacon

Småørret med bacon, rosenkål, parmesan og bacon


Ingredienser

  • to småørret, ca. 800 g (ev. annen fisk)
  • 1 sitron 
  • olivenolje
  • dill
  • noen flak maldonsalt
  • nykvernet pepper

Grønnsakragu:

  • 400 g småpoteter
  • 200 g bacon
  • 50 g smør
  • 2 løk 
  • 300 g rosenkål 
  • 200 g erter

 

Parmesankrem: 

  • 150 g parmesan
  • 1 boks fløte (1⁄3 l) 

Forberedelser

Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett på 200 °C
  • ildfast form
  • vannkoker – fyll med vann og kok opp
  • rivjern
  • stor gryte
  • liten stekepanne
  • liten gryte på middels varme med fløten
  • dørslag/sil
  • serveringsbolle 

 

 

Fremgangsmåte

Del hver av småpotetene i fire og ha i den store gryten med vann fra vannkoker. Ha fløten i den lille kjelen koke og reduser til det halve.

 

Behold skinnet på fiskene og legg dem i en ildfast form før du krydrer med salt og pepper. Bak i ovnen på 200 °C i ca. 10–12 minutter.

 

Kutt bacon i strimler og ha i en kald steke- min panne som du setter på full guffe. Stek til baconet er brunet og ha i smøret. La det bli nøttebrunt.

 

Kutt roten av løken og del hver i fire båter. Plukk deretter lagene i båtene fra hverandre. Kutt rosenkålen i to. La ertene være hele. Tilfør rosenkålen i den store gryten med kokende vann når potetene er nesten møre, deretter løken og til slutt ertene.

 

Ta opp poteter, rosenkål, løk og erter fra det kokende vannet. La det renne av seg i et dørslag. Bland med baconsmøret og smak til med salt og pepper. Riv parmesan rett i den lille gryten med fløte og smak til.

 

Ta av skinnet på fisken. Strø over med revet sitronskall, finhakket dill, sitronjuice og oliven- olje.

 

Legg grønnsakene med bacon over i en bolle. Sett fiskeformen rett på bordet. Server sausen. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.no

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.