Småørret med bacon
Småørret med bacon, rosenkål, parmesan og bacon
Ingredienser
- to småørret, ca. 800 g (ev. annen fisk)
- 1 sitron
- olivenolje
- dill
- noen flak maldonsalt
- nykvernet pepper
Grønnsakragu:
- 400 g småpoteter
- 200 g bacon
- 50 g smør
- 2 løk
- 300 g rosenkål
- 200 g erter
Parmesankrem:
- 150 g parmesan
- 1 boks fløte (1⁄3 l)
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stekeovn – sett på 200 °C
- ildfast form
- vannkoker – fyll med vann og kok opp
- rivjern
- stor gryte
- liten stekepanne
- liten gryte på middels varme med fløten
- dørslag/sil
- serveringsbolle
Fremgangsmåte
Del hver av småpotetene i fire og ha i den store gryten med vann fra vannkoker. Ha fløten i den lille kjelen koke og reduser til det halve.
Behold skinnet på fiskene og legg dem i en ildfast form før du krydrer med salt og pepper. Bak i ovnen på 200 °C i ca. 10–12 minutter.
Kutt bacon i strimler og ha i en kald steke- min panne som du setter på full guffe. Stek til baconet er brunet og ha i smøret. La det bli nøttebrunt.
Kutt roten av løken og del hver i fire båter. Plukk deretter lagene i båtene fra hverandre. Kutt rosenkålen i to. La ertene være hele. Tilfør rosenkålen i den store gryten med kokende vann når potetene er nesten møre, deretter løken og til slutt ertene.
Ta opp poteter, rosenkål, løk og erter fra det kokende vannet. La det renne av seg i et dørslag. Bland med baconsmøret og smak til med salt og pepper. Riv parmesan rett i den lille gryten med fløte og smak til.
Ta av skinnet på fisken. Strø over med revet sitronskall, finhakket dill, sitronjuice og oliven- olje.
Legg grønnsakene med bacon over i en bolle. Sett fiskeformen rett på bordet. Server sausen.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-