Smeltende Vintønner
Gratinert chèvre med bringebær, honning og valnøtter på rugtoast
Ingredienser
- 6 tynne skiver rugbrød
- Valnøtter
- 150 g ferske bringebær
- 1 ss sukker
- 250 g chèvre
- God olivenolje
- Akasiehonning
Forberedelser
Lang tid før:
Rist og hakk nøttene.
2 dager før:
Rist brødet.
1 dag før:
Kutt osten i skiver.
Samme dag:
Forbered bærene.
Ved servering:
Gratiner chèvre.
Fremgangsmåte
Del brødskivene i to og rist dem i pannen med litt god olivenolje til de blir sprø.
Fordel nøttene utover et stekebrett og rist dem lett i ovnen på 180°C i 7–8 minutter til de blir gylne. Grovhakk dem.
Ha bringebærene i en bolle med sukker og rør det lett med en visp.
Kutt 12 skiver chèvre og legg på et stekebrett dekket med bake papir.
Sett ovnen på 230°C med grillelementet på.
Gratiner osten i ovnen til den får skikkelig farge og du ser den begynner å bli sprø på toppen.
Legg en bit på hver toast, ha på en skje med bringebær, dryss over nøtter og topp det hele med noen striper honning.
Drikkevalg: Tysk riesling Auslese eller Spätlese
Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus