Snacksmiddag
Snacksmiddag med sesamringer
Ingredienser
- 1 agurk
- 6 tomater
- 2 avokado
- 200 g fetaost
- 200 g sorte oliven
- 1 stor bunt estragon
- 1 flaske god olivenolje
- pepperkvern
- maldonsalt
Sesamringer:
- 2 dl melk
- 1 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- ½ ts salt
- 500 g hvetemel
- 3 egg
- litt matolje
- 1 egg
- 1 ts eddik (kan sløyfes)
- ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
Lun melken i en liten gryte og ha den over i arbeidsbollen.
Tilsett sukker, gjær og salt og rør rundt til gjæren er oppløst. Ha i hvetemel,
olje, lett vispede egg og kna til en deig. Kna deigen i 10 minutter eller elt den med kjøkkenmaskin.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve seg til dobbel størrelse.
Del deigen i fire like deler og kjevle ut til fire leiver på størrelse med A4-ark. Rull deigene
sammen igjen til fire pølser og form hver av dem som en ring.
Visp sammen egg og eddik (eddiken sørger for at det ikke lukter egg av brødet). Pensle
dette på ringene – både under og over – og dypp alle sider i sesamfrøene. La ringene hvile
10 minutter. Stek dem så i 5–6 minutter på 270 °C. Skru ned temperaturen til 200 °C og
stek dem videre i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
Skjær agurk i staver, tomater og avokado i båter, behold estragonkvastene og fetaosten
hel, og legg alt på et stort fat. Sett brødet, en skål med oliven, en flaske olivenolje, pepperkvernen
og maldonsaltet ved siden av.
Knask i deg brød dyppet i olje og grønnsaker.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -