Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Sofakringlefest

Publisert mandag 16.mai 2016


Fylt stor kringle med garnityr og søte kringler med melisglasur til kaffen


Fremgangsmåte


Sikt mel til deigen og smuldre smøret i. Lun melken og rør ut gjæren og sukkeret i det. Visp egget og rør inn i melken. Bland melet inn og elt deigen godt. Del deigen i to store emner.

 

Glasur til søt kringle:

Rull det ene emnet ut til 12 lange og tynne pølser og knyt dem som kringler. Ha kringlene over på smurt form og la dem heve i to timer før de pensles med egg og stekes midt
i ovnen på 275°C i 4–5 minutter. Bland melis sammen med revet sitronskall, sitronjuice og eggehvite, og smør et godt lag pa° de små kringlene. Dryss over hakkede nøtter.

 

Fyll til salt kringle:

Den andre delen rulles ut til en stor pølse. Trykk den flat og fyll med fetaosten, løk og oliven. Fold deigen over fyllet og rull den sammen til en pølse igjen. Form pølsen som en kringle og legg den over på et smurt stekebrett. La heve i 1–1 1⁄2 time før den pensles med vann og stekes i ovnen på 220°C i ca. 15 minutter. 

Ingredienser

6


Kringleoppskrift hvor samme deig brukes til både søtt og salt
– slå to fluer i en smekk:
(1 stor salt kringle og 12 små søte)

  • 7 1⁄2 dl hvetemel
  • 250 g romtemperert smør
  • 50 g fersk gjær
  • 3 ss sukker
  • 1 egg
  • 1 egg til pensling
  • 1 1⁄2 dl kald melk

Glasur til søt kringle:

  • 4 dl melis
  • 1 eggehvite
  • 2–3 dra°per sitronjuice
  • Litt revet sitronskall
  • 50 g valnøtter

Fyll til salt kringle:

  • Fetaost i terninger
  • Grønn oliven i store biter eller hele
  • Rødløk i skiver 

(også godt med soltørkede tomater eller andre oster) 

Forberedelser


2 dager før:

Forbered kringlefyll.

 

1 dag før:

Vaske salat, kutt reddiker og legg på papir i en tett boks eller dekket med plastfolie. 

 

Samme dag:

Bak kringlene.

 

Ved servering:

Lag glasur. Bland salat.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften