Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Soppsuppe

Soppbuljong med geitost på toast


Ingredienser

  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 40 g ass. tørket sopp
  • 1 ½ l oksekraft (ev. oksebuljongterning)
  • 3 ss soysaus
  • 2 ss dijonsennep
  • ½ ts sukker
  • 8 jordskokker
  • litt persille (kan sløyfes)
  • 4 skiver chèvre (eller annen ost)
  • 4 skiver brød
  • 4 ss flytende honning
  • 2 ss valnøtter

Fremgangsmåte

Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn
  • sett på 200 °C med varmluft
  • 2 stekebrett
  • stor gryte
  • sett på middels varme
  • presskanne
  • morter/krydderknuser

Skrell og kutt jordskokkene i skiver.

Bland med litt olje, salt og pepper.

Legg utover et stekebrett.

Bak i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C, til de er møre og litt gylne.

Kutt løk i skiver og finkutt hvitløk.

Fres i 5 minutter på middels høy varme i en gryte med litt olje.

Tilsett halvparten av den tørkede soppen hel og knus den andre halvparten til pulver med en morter og tilsett.

Fres litt til og tilsett oksekraft.

La suppen småkoke i 15–20 minutter.

Skjær chèvre-osten i skiver og legg den på brødskivene.

Dynk litt olje over og bak i ovnen på stekebrett i ca. 6 minutter, til osten er smeltet og litt gyllen på toppen.

Ha honning og valnøtter over.

Smak til suppen med soyasaus, dijonsennep, salt, sukker og godt med nykvernet pepper.

Ha suppen over i en presskanne og hell suppen fra denne – slik at løken og soppen blir igjen i kannen ved servering.

Legg de bakte jordskokkene i en suppetallerken med litt persille og hell buljongen over.

Server toasten ved siden av.

 

Plukk sopp, tørk og knus den. Da har du verdens beste krydder for sauser, gryter og supper.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.