Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Soyamarinert laks

Soyamarinert laks med yoghurt, småpotet og salat


Ingredienser

  • 1 stor lakseloin 600–700 g
  • 1 dl sukker
  • 1 dl soyasaus
 
  • 3 lime
 
  • 500 g minipotet
  • 3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
  • 1 bunt koriander
  • 1⁄2 ts sukker
 
  • 1⁄2 brokkoli
  • 1 pakke/250 g aspargesbønner


Sesam- og soyadressing:

  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss soyasaus
  • 4 fedd hvitløk
 

Forberedelser

Finn frem:

  • ingredienser
  • vannkoker – kok opp vann
  • stor gryte
  • sil
  • dørslag som passer nedi stor gryte
  • stor stekepanne – pa° høy varme med olje
  • 1 serveringsbolle
  • fat 

 

Fremgangsmåte

Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt.

 

Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til
med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.

 

Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt pa° høy varme pa° e´n side (ca. 2 1⁄2 minutt).

 

Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la det bli karamell. Ha pa° soyasaus og kok inn til sirup. Press i e´n lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.

 

Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden pa° aspargesbønnene.

 

Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serverings- bollen. Smak til med salt og pepper.

 

Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.

 

Legg laksen pa° et fat og hell over med soya- limesirup. Server fisken sammen med yoghurt- potet, sesambønner/brokkoli og limeba°ter. 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.