Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Sprø pepperkaker
Sprø pepperkaker

Sprø pepperkaker

Publisert torsdag 05.november 2020


Hjemmelagde pepperkaker hører julen til! Pepperkakeverksted er en hyggelig førjulsaktivitet som hele familien kan delta i.


Fremgangsmåte


  1. Smelt smør, sukker og sirup i en gryte. Tilsett vann, krydder, mel og natron.
  2. Legg deigen på et bord drysset med mel, og elt den til den er smidig.
  3. La deigen hvile i kjøleskapet natten over i en pose eller tett boks.
  4. Dryss mel på et bord, rull ut deigen og trykk ut små kaker med former – kun fantasien setter grenser.
  5. Stek småkakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.
  6. La kakene avkjøles helt før du pynter med melis-glasur. Bruk en liten sprøyte for å få helt fine mønstre.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl.

Ingredienser


  • 300 g smør eller margarin
  • 4 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl vann
  • 1 ss malt ingefær
  • 1½ ss malt kanel
  • ½ ss malt nellik
  • 1 ss natron
  • 13 dl hvetemel

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?