Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Sprø seipanne med kremet purreløk

Publisert tirsdag 17.mai 2016



Fremgangsmåte


Del poteter i to. Skrell gulrøtter og del i to pa° langs. Ha alt i gryten med det kokende vannet fra vannkokeren.

 

min Sett frem tre dype tallerkener. Ha hvetemel med litt pepper og salt i den ene, vispet egg i den andre og brødkrum i den tredje. Kutt sei fileten i a°tte strimler og paner først i hvetemel, sa° i egg og til sist i brødkrum.

 

Stek seifiletene i litt olje til de er gylne pa° den ene siden i litt olje. Tilsett purreløk kuttet i skiver og snu fiskefiletene. Stek til den andre siden begynner a° bli gyllen og purreløken mykner. Tilsett fløte og kok alt sammen pa° middels varme til fløten tykner litt og fisken er trukket igjennom. Smak til sausen med salt, pepper og litt sitron.

 

Hell av vannet pa° poteter og gulrøtter, og sett gryten tilbake pa° varmen. Tilsett smør og la det frese godt. Press i saften av en halv appelsin og tilsett grovhakket dill. Vend lett.

 

Server seipannen med potet og gulrøtter. 

Ingredienser

4


  • 600 g seifilet
  • 1⁄2 dl hvetemel
  • salt og pepper
  • 2 egg
  • brødkrum (eller knust kavring/knekkebrød)
 
  • 1 purreløk
  • 2 dl fløte 
  • sitron
 
  • 400 g sma° poteter
  • 4 store gulrøtte
  • 20 g smør
  • 1⁄2 appelsin
  • fersk dill 
 

Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • vannkoker – kok opp vann
  • stor gryte
  • stor stekepanne
  • 3 dype tallerkener 

 


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften