Sprøstekt liten høne
Sprøstek vaktel servert med blåmuggost- og aprikosfylt ravioli i trøffelsaus
Ingredienser
- 2 hele vaktel
- Grovt salt
- Solsikkeolje
- 1 ss smør
Ravioli:
- 3 egg
- 300 g hvetemel
- 3 ts olivenolje
- ¾ ts salt
- 50 g valnøtter
- 50 g sukker
- ½ dl vann
- 20 tørkede aprikoser
- 200 g blåmuggost
- 1 ss finhakket bladpersille
- 2 eggeplommer
Saus:
- 1 sjalottløk
- 3 dl hvitvin
- 5 dl fløte
- 2–3 ss trøffelolje
- 50 g revet fersk parmesan
Forberedelser
Lang tid før:
Lag ravioli og frys.
2 dager før:
Ben ut og salt vaktelbryst og lår. Lag fløtesaus.
1 dag før:
Riv parmesan.
Ved servering:
Kok pasta. Stek vaktel.
Fremgangsmåte
Legg lår på grovsalt i 1 time. Krydre bryst med salt og pepper. Stek vaktellår i olje på middels varme til de er sprø. Når lårene begynner å bli ferdig, tilsett bryst og smør. Når bryst er sprøstekt på skinnsiden, ta pannen av plata og snu bryst, stek videre i maks 1 minutt.
Ravioli:
Bland mel, egg, olivenolje og salt og kna det til en pastadeig. Pakk i plastfolie og la hvile i kjøleskap i 30–60 min.
Kok opp vann og sukker til en sukkerlake. Ha i valnøttene og sil av vesken, gjenta 2–3 ganger til fint sukkerlag på nøttene. Bak så nøttene på 170°C i 7–8 minutter til de er gylne. Hakk i grove biter. Kutt aprikosen i grove biter, finkutt persillen, smuldre opp blåmuggosten i biter. Bland alt med de hakkede nøttene. Da er fyllet til raviolien klart.
Kjevle ut pastadeigen til 2 mm tykkelse. Legg ½ ss med fyll bortover på midten med ca. 7 cm mellomrom langs hele pastaleiven. Visp eggeplommene og pensle langs hele toppen og litt rundt fyll. Brett leiven over fyll på langs og press godt ned langs fyllet. Press ut luft inni lommene med fyllet. Skjær ut halvmåner. Oppbevar dem i en haug med couscous, kan fryses slik. Kok ravioliene i en stor kjele med lettsaltet vann i ca. 3 minutter.
Saus:
Finkuttet sjalottløk og hvitvin has i kjele og kokes opp og reduseres ned til 1/4. Tilsett fløte og kok inn tildet gjenstår 1/3 og sausen er tyknet. Smak til med trøffelolje, salt, pepper og litt sitron.Vend raviolien i sausen, legg over på en tallerken og dryss over revet parmesan. Legg et vaktelbryst og lår på toppen og server. Noen dråper olivenolje er også godt å ha over til slutt.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -