Stang inn
Blåskjell med krutongsticks, øl og chorizo
Ingredienser
- 2 kg blåskjell
- 5 dl bokkøl (eller annet mørkt øl)
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stilker stangselleri
- 4 tomater
- Litt dill
- 2 chorizopølser (rå)
- 1 liten bagett
- Litt olje
Forberedelser
Lang tid før:
Lag sprø sticks og oppbevar på papir i en tett boks.
1 dag før:
Kutt grønnsaker og pølse og vask blåskjell.
Samme dag:
Stek chorizopølsen.
Ved servering:
Bland alt i en kjele og sett på kok noen minutter før servering.
Fremgangsmåte
Vask og rens blåskjellene for «skjegg» i kaldt vann. Kutt hvitløk, rødløk og stangselleri i små terninger og tomater i litt større. Ha alt i en kjele sammen med ølet og blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg.
Kutt chorizopølsen i terninger eller skiver og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett dette i blåskjellgryten ved servering og rør om. Grovhakk dill, bland i og dryss litt på toppen.
Til de sprø sticksene skjæres bagetten i 1 cm tykke skiver på langs for så å kuttes i staver på langs. Legg stavene på et stekebrett og dynk med olje. Stek sprø og gylne i ovnen på 180°C i ca. 8 minutter.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -