Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Stang inn

Publisert torsdag 12.mai 2016


Blåskjell med krutongsticks, øl og chorizo


Fremgangsmåte


Vask og rens blåskjellene for «skjegg» i kaldt vann. Kutt hvitløk, rødløk og stangselleri i små terninger og tomater i litt større. Ha alt i en kjele sammen med ølet og blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg.

 

Kutt chorizopølsen i terninger eller skiver og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett dette i blåskjellgryten ved servering og rør om. Grovhakk dill, bland i og dryss litt på toppen.

 

Til de sprø sticksene skjæres bagetten i 1 cm tykke skiver på langs for så å kuttes i staver på langs. Legg stavene på et stekebrett og dynk med olje. Stek sprø og gylne i ovnen på 180°C i ca. 8 minutter.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

Ingredienser

4


  • 2 kg blåskjell
  • 5 dl bokkøl (eller annet mørkt øl)
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 4 tomater
  • Litt dill
  • 2 chorizopølser (rå)
  • 1 liten bagett
  • Litt olje

Forberedelser


Lang tid før:

Lag sprø sticks og oppbevar på papir i en tett boks.

 

1 dag før:

Kutt grønnsaker og pølse og vask blåskjell.

 

Samme dag:

Stek chorizopølsen.

 

Ved servering:

Bland alt i en kjele og sett på kok noen minutter før servering.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften