Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Steamed fish

Malaysisk "street food" - dampet hel fisk med ingefær og wokede grønnsaker


Ingredienser

  • 1 hel fisk
  • 100 g palmesukker (eller vanlig sukker)
  • 2 dl soyasaus
  • 1 rød chili
  • 1 sitrongress
  • 50 g fersk ingefær
  • Palme- eller bananblader


Wokede grønnsaker:

  • 150 g mini-auberginer
  • 100 g spirer
  • 150 g gulrot
  • 150 g minimais
  • 50 g vannkastanjer (hermetiske eller ferske)
  • 1⁄2 chili
  • Litt finhakket ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • Nøytral olje
  • Jasmin-ris 

Forberedelser

Lang tid før:

Lag soya- og sukkersaus

 

1 dag før:

Skrell og kutt grønnsaker til wok. Finkutt chili, ingefær og hvitløk.

 

Ved servering:

Kok risen. Steam fisken. Wok grønnsakene.

Fremgangsmåte

Kutt palmesukkeret i mindre biter og kok det opp sammen med soyasaus. La det sma°koke til sukkeret har løst seg opp. Vask fisken og skrap av skjellene hvis det ikke allerede er gjort. Palmebladene skylles lett. I en bambusdamper setter du et fat/tallerken med litt kanter pa°, legger i palmebladene, og til slutt fisken. (Har du ikke en bambusdamper, kan du bruke en langpanne med litt vann og dekke med aluminiumsfolie). Kutt skiver av rød chili, sitrongress, og tynne staver av ingefær, og strø over fisken. Halvparten av soya­ sausen helles ogsa° over, før den dampes i 8–10 minutter eller til den er ferdig og løsner lett fra beinet. Bruker du bambusdamper, setter du hele med lokk ned i en kjele med litt kokende vann. Bruker du langpanne og ovn, bør du beregne ca. dobbelt sa° lang tilberednings­ tid. En fin ma°te a° sjekke at den er klar pa° er a° se at kjøttet begynner a° slippe beina. Hell resten av sausen over ved servering, og topp med masse fersk koriander

 

 

Wokede grønnsaker:

Til wokede grønnsaker kan du bruke det du ønsker eller har i kjøleskapet. Grønnsakene skrelles hvis de ma° det, og kuttes i passende biter. Varm en panne eller wok skikkelig varm med nøytral olje, og stek grønnsakene. Begynn med dem som er hardest og tar lengst tid, og tilsett de andre etter hvert. Avslutt med litt finhakket chili, ingefær og hvitløk.

 

Kok gjerne risen i en riskoker (hvis du har) før gjestene kommer, og hold den lun. 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.