Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Stekt laks
Stekt laks

Stekt laks

Publisert mandag 30.september 2019


...med dampede grønnsaker og sauce tatare


Fremgangsmåte


Til denne oppskriften kan man bruke dampede, mangetout-erter, vårløk, bønner etc. Ideen er å servere, det man har i grønnsaksskuffen av «grønne saker».

 

Sauce tatare

  1. Pisk eggeplommer med sennep, salt og pepper.
  2. Tilsett oljen litt etter litt, mens det piskes til majones.
  3. Hakk sjalottløk, sylteagurk og krydderurtene fint.
  4. Bland vineddikken og alle de hakkede urtene i majonesen.

 

Laks

  1. Varm opp grillpannen til den er rykende varm. Dette gjøres best på middels varme i ca. 5-7 min.
  2. Pensle laksen med olivenolje før den legges i pannen.
  3. Grill laksen i 4-5 minutter på hver side. Unngå å snu fisken for tidlig, da ”klistrer” fisken seg fast i pannen. Fisken slipper lett, når den er ferdig stekt.
  4. Kryddre med havsalt, friskværnet pepper og hakket sitrontimian.
  5. Rengjør alle grønnsakene. Damp de i lettsaltet kokende vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og server de dampede grønnsakene til fisken sammen med sauce tatare.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Ingredienser

4


  • 4 laksekoteletter, gjerne med skinn (3-4 cm tykke)
  • olivenolje
  • sitrontimian
  • havsalt og pepper
  • 200 g sukkererter
  • 2 bunter vårløk
  • 200 g grønne bønner
  • 1 sitron

 
Sauce tatare:

  • 2 eggeplommer
  • 1 ts. sennep
  • Salt og pepper
  • 1,2 dl vindruekjerneolje
  • 1 ss. hvitvinseddikk
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss. sylteagurk
  • 1 ss. kapers
  • 2 ss. persille
  • 1 ss. dill
  • 2 ss. purreløk

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?