Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Stekte gulrøtter med mojo de ajo
Stekte gulrøtter med mojo de ajo

Stekte gulrøtter med mojo de ajo

Publisert torsdag 19.mars 2020


Skjønn hvitløksdressing som passer til både fisk, kjøtt og grønnsaker.


Fremgangsmåte


Mojo de ajo er en skjønn hvitløksdressing som passer til både fisk, kjøtt og grønnsaker. Her er den toppet med noe så enkelt som gulrøtter.

Mojo de ajo:

Skrell hvitløken og press den i hvitløkspressen. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Ha hvitløk i oljen og varm den i 10–12 minutter til oljen begynner å lukte godt, men før hvitløken begynner å ta farge. Trekk kasserollen fra platen og la blandingen avkjøles litt. Bland hvitløksoljen med sitronsaft, appelsinsaft og eddik, og smak til med salt og litt chiliflak.

Stekte gulrøtter:

Skrap eller skrell gulrøttene. Stek dem i olivenolje på en varm panne i ca. 12–15 minutter til de er gylne og møre. Krydre dem med salt.

Servering:

Anrett gulrøttene på et lite fat eller en tallerken. Topp med et dryss av feta, Mojo de ajo, mynte og litt sitronskall, og server straks.

TIPS: Prøv også dressingen til stekt blomkål, dampet brokkoli eller på store reker med godt brød til.

 

Oppskriften har vi fått fra Eva Solo.

Ingredienser

4


Mojo de ajo:

  • 6–7 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss appelsinsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Salt
  • Litt chiliflak

Stekte gulrøtter:

  • 1 bunt gulrøtter – ca. 500 g
  • Olivenolje
  • Salt

Topping:

  • 100 g fetaost
  • Litt plukket mynte
  • Litt revet sitronskall

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?