Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Svinegryte med eplekonjakk

Saftig langtidsstekt svinekjøtt i en kraftig og krydret fløtesaus.


Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 175 g røkt bacon skåret i små stykker
  • 1 ss smør
  • 250 g små skrellet sjalottløk
  • 1 ¼ kg nakkekam skåret i 3 cm terninger
  • 60 ml calvados (eplekonjakk)
  • 2 stilker bladselleri i terninger
  • 2 syrlige epler skrellet og skåret i terninger (Granny Smith eller lignende sort)
  • 2 ts fullkornssennep
  • 1 ts grov sort pepper
  • 1 ss frisk salvie, hakket eller
  • 1 ts tørket salvie
  • 1 ss frisk timian, hakket eller 1 ts tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • 750 ml (3 kopper) svine- eller grønnsaksbuljong
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 ss maismel blandet med 100 ml vann

Til slutt

  • 1 liten klatt smør
  • 8 friske salvieblader

Fremgangsmåte

1. Varm oljen i gryten på komfyren på middels varme, tilsett bacon og kok til det blir sprøtt. Hell det stekte baconet over i en skål, men behold fettstoffet i gryten.

 

2. Tilsett smør til fettstoffet og stek sjalottløkene til de er pent gylne. Tilsett svinekjøtt litt om gangen, slik at hver mengde får litt farge før du tilsetter den neste.

 

3. Når alt kjøttet har blitt lagt i og har fått farge, tar du gryten av varmen. Hell Calvados over og tenn forsiktig på. Still deg på avstand til flammene avtar.

 

4. Plasser gryten tilbake over varmen, tilsett selleri, hakkede epler, sennep, pepper, urter og fond, rør godt slik at noen av de karamelliserte stykkene slipper bunnen. La det småkoke lett, sett på glasslokket og sett retten i ovnen i 2 timer (170 °C forvarmet ovn,
150 °C varmluft).

 

5. Skum overskytende fett bort fra toppen av gryteretten. Rør crème fraîche sammen med maismel og en vannblanding. Sett retten tilbake i ovnen med glasslokk i 15–20 minutter for å bli tykkere.

 

6. Varm smøret i en liten panne og stek forsiktig salviebladene til de er sprø.

 

7. Ta gryten ut av ovnen og rør i retten. Krydre med de friske krydderurtene og smak til med pepper og salt hvis nødvendig (Se kokkens merknad 2).

 

8. Server gryteretten dekorert med sprø salvieblader ledsaget av kokte poteter eller potetmos, sprø grønnsaker og lekkert brød.

 

- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset - 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.