Svinekoteletter med basilikumsaus
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
Basilikumsaus:
- 1 ss honning
- 1 ss sennep
- 1 potte basilikum
- 1 ss rødvinseddik
- 1 dl olivenolje
- 2 løk
- 3 fedd hvitløk
- 250g champignon
- 300g aspargesbønner
- 400g små poteter
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- 1 veldig stor stekepanne eller 2 små– sett på høy varme
- blender el. stavmikser
- høy bolle
- vannkoker – fyll med vann og kok opp
- middels stor gryte
- dørslag som passer i middels stor gryte
- fat
Fremgangsmåte
Ha poteter og godt med salt i en gryte sammen med vann fra vannkokeren. Kok møre.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek min dem godt pa° hver side i stekepannen sammen med litt matolje. Trekk dem så litt til siden i stekepannen, for å gjøre plass til sopp og løk.
Kutt løk i ringer, soppen i fire deler og stek det i samme panne som kotelettene. Na°r alt er blitt brunet, skrur du ned varmen og tilsetter finhakket hvitløk. La løken bli mør og la kotelettene trekke igjennom.
Ha alt til sausen i en blender og bland. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over på et fat.
Sett dørslaget med aspargesbønner ned i potetgryten og la koke 4 minutter. Ta opp dørslaget og la vannet renne av. Tilsett bønnene i pannen sammen med soppen og løken.
Legg kotelettene i sausen på fatet og grønn- sakene rundt.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-