Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Indrefilet av svin
Indrefilet av svin

Indrefilet av svin

Publisert torsdag 12.mai 2016


Ovnsstekt i gryte med pastinakk, epler og timian.


Fremgangsmåte


1. Krydre indrefiletene med salt og pepper, legg hele timiankvister inntil stykkene og bind kjøtt og timian sammen med kjøkkenhyssing.

2. Skjær eplene i store biter, og skrell pastinakkene og skjær dem i mindre munnfull-stykker.

3. Legg epler og pastinakk i gryten og riv over pepperrot og sitronskall.

4. Strø deretter over salt og pepper.

5. Drypp over flytende honning og epleeddik, og legg indrefiletene på toppen av grønnsakene.

6. Legg lokk på gryten og stek i ovnen i ca. 2 timer ved 170°C . Ta av lokket og stek videre ved 225°C i 15 minutter.

7. Server skiver av indrefilet med eple og pepperrot, frisk timian og litt av stekevæsken.

8. Server evt. grovt brød og en frisk grønn salat til.

 

Tips

Stekevæsken fra retten kan eventuelt kokes inn med svinekraft og serveres til som saus.

 

- Oppskrift har vi fått fra Le Creuset -

Ingredienser

4-6


  • indrefilet av svin
  • 4 epler
  • 600 g pastinakk
  • 1 potte timian
  • 1 ss pepperrot
  • 1 økologisk sitron
  • 2ss flytende honning
  • ½ dl epleeddik
  • 1 dl eplemost
  • salt og pepper
  • frisk timian til pynt

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?