Svinewok
Svinewok med hoisinsaus
Ingredienser
- 500g svinekjøtt
- 1 stk aubergine
- 2 stk østersopp
- 1 stk paprika
- 100g sukkererter
- 100g bønnespirer
- 2 ss solsikkeolje
- 4 ss soyasaus
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss honning
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ts hvitløk
- 2 ts sesamolje
Fremgangsmåte
- Finn frem og gjør alle ingrediensene klare til wok.
- Kutt kjøttet i strimler, grønnsakene i tynne strimler eller terninger og finkutt hvitløken.
- Bland soya, peanøttsmør, honning, eddik, hvitløk og sesamolje.
- Kok opp og smak til med ristet sort pepper og litt chilisaus om du liker det litt spicy. Når sausen er ferdig, sett den til side.
- Sett woken eller stekepanna på platen og skru på full varme. Når det ryker av panna, er den klar.
- Ha i oljen, så kjøttet. La strimlene få en fin stekeskorpe på den ene siden før du tilsetter soppen og gulrøttene og lar det frese litt.
- Tilsett aubergine og paprika og rør godt rundt. Når alt er blitt skikkelig varmt, tilsettes sausen og sukkerertene.
- Topp woken med bønnespirer.
Server gjerne med en frisk salat, ris eller nudler.