Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Tomatform
Tomatform

Tomatform

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Tomatform med svinefilet og salvie


Fremgangsmåte


Grovkutt løk, tomat og gulrot, og finkutt hvitløk og chili (husk a° fjerne innmat og steiner). Fres løken i en kjele med olivenolje til den blir blank. Tilsett hvitløk, chili og gulrot og fres i 1–2 minutter til.

 

Haovervinogeddikogkokinn til det halve. Ha over ferske tomater, bokstomater og 1 ts honning, og la alt sma°koke i ca. 10 minutter til tomat- sausen har tyknet litt. Sett til side.

 

Kutt kjøttet i 4 stykker. Krydre med salt og pepper og brun kjøttstykkene i en skikkelig varm panne med stekeolje i ca. 2 minutter pa° den ene siden.

  

Tapannaavvarmen,snukjøttstyk- keneoghai1sssmør.Øsdetvarme smøret over kjøttet et par ganger.

 

Legg kjøttstykkene over i en ildfast form og hell tomatsausen over. Dryss finsnittet salvie over og sett det hele i ovnen i 5–8 minutter pa° 160–180 grader.

 

Server gjerne med bakte poteter, bakte rotgrønnsaker eller salat. 

Ingredienser

4


  • 800g svin ytrefilet
 
  • 1 stk løk
  • 1/2 stk hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk klasetomat
 
  • 1 boks plommetomat flådd
  • 1 dl hvitvin
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts honning
 
  • 1/2 potte salvia
  • 1 ts fingersalt

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?