Torskegryte med epler og stangselleri
Ingredienser
- 400 g torsk
- 2 epler
- 1 kvast dill
- sitron
- 3 stenger stangselleri
- 1 paprika
- 2 løk
- ½ ts karvefrø
- 5 dl fiskekraft eller vann med fiskebuljongterning
- 2 ss maisenna
- 1 boks fløte (? l)
- 400 g småpoteter
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stor gryte – sett på middels høy varme
- vannkoker – kok opp vann
- liten gryte – sett på høy varme
Fremgangsmåte
Legg potetene med kokende vann fra vannkokeren i den lille gryten. Kok dem møre.
Skrell og kutt stangselleri, paprika og løk i terninger. Fres i gryten med litt olje og karve.
Tilsett fiskekraft og la det småkoke.
Kutt fisken i biter. Skrell og kutt eplene i terninger.
Tilsett fløte og maisenna (rørt ut i litt kaldt vann) i gryten og kok opp. Tilsett fisken og
eplene og la det trekke 3–4 minutter.
Tilsett finhakket dill og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -