Tostadas med laks
Tostadas med laks, rødkål, mango og urter
Ingredienser
- 8 mais- eller hvetetortillas
- 2 dl matolje
- 350g laksefilet
- 2 ss adobo tacokrydder
- 1/8 finsnittet rødkål
- 1/2 mango i terninger
- 1 ss hvitvinseddik
- 1/2 ss sukker
- 1 dl hot taco-rømmedressing
- assorterte urter etter ønske, f.eks:
- basilikum
- persille
- koriander
- mynte
Fremgangsmåte
Bak små tortillalefser eller stikk ut fra ferdige lefser og stek dem sprø – i godt med varm olje
i en panne. Legg deretter over på papir for at de skal renne av seg litt olje.
Skjær laksefileten i små terninger og krydre med tacokrydderet. Stek dem på middels
høy varme på hver side i en stekepanne i litt matolje. Trekk pannen til side – og laksen er
gjennomtrukket på et blunk!
Finsnitt rødkål så tynt du klarer og skjær mango i terninger. Bland sukker og eddik
og bland med kål og mango. Legg salaten i bunnen av skjellene med fisk og hot rømmedressing
over. Ha litt assorterte urter etter ønske på toppen. Ønsker du retten litt sterk,
kan du pynte med tynne ringer av rød chili med frøene i.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -